Rybičkové koláčiky
Rybičkový koláčik bude voňať naozaj ako ryba, nie síce silno intenzívne, ale aj ho neodporúčam zabúdať v pamlskovníku.. :)
Suroviny:
- tuniak alebo konzerva sardiniek, makrel, sleďov (rybkám ale vybrať chrbticu)
- kuracie srdiečka (asi 150 gramov. Pridávam ich, aby som sa zbavila silno intenzívneho rybacieho pachu)
- lososový olej (ak nepoužijete sardinky či tuniaka v oleji)
- ovsený šrot (ovsené vločky rozmixované za sucha alebo pomleté)
- hladká múka, asi 3 - 4 lyžice, podľa konzistencie rýb
- vajce
- tuk na potretie plechu
Kuracie srdcia rozmixujeme s rybami, zmiešame všetko dokopy a vytvoríme cesto. Vylejeme na vymastený plech, rovnomerne rozotrieme a pečieme cca 20 minút. Môžeme nakrájané nechať ešte troška obschnúť alebo zachovať mäkké a voňavé :). V chladničke neskladovať dlho, rozmrazovať radšej maximálne niekoľko hodín pred použitím :).