Archív článkov

Rybičkové koláčiky

06.10.2011 17:24
Rybičkový koláčik bude voňať naozaj ako ryba, nie síce silno intenzívne, ale aj ho neodporúčam zabúdať v pamlskovníku.. :)   Suroviny: - tuniak alebo konzerva sardiniek, makrel, sleďov (rybkám ale vybrať chrbticu) - kuracie srdiečka (asi 150 gramov. Pridávam ich, aby som sa zbavila...

Kupované maškrty

05.10.2011 12:48
Keďže sa nedá vyhnúť maličkostiam, ako že práve nemám napečené mlsky, potrebujem si nabrať odmeny na dva dni a pod., musím maškrtky aj kupovať. Nebudem tu spomínať tvrdý syr ani párky, lebo sa chcem v tejto rubrike venovať odmenkám, ktoré vydržia do druhého dňa aj bez toho, aby zamastili a...

(Psia) huspenina

05.10.2011 12:46
Príprava huspeniny pre psy je síce zdĺhavá, rovnako ako huspenina pre ľudí, ale výsledok je zdravý na kĺby a v zmrazenej podobe vydrží dlho :)   Potrebné prísady: bravčové nožičky (počet podľa toho, aký veľký hrniec máme k dispozícii) voda bylinky alebo riasy ...a kopa...

Domáci syr

05.10.2011 12:46
Potrebujeme: . 0.5 l mlieka . 5 vajec . štipku škorice . štipku cukru Suroviny zmiešame dokopy a zmes miešame na ohni, kým sa celá masa nezrazí. Vzniknutý tvaroh scedíme buď cez sitko alebo cez látku. Necháme vychladnúť a môžeme chutný domáci sladký syr podávať. Môžete pridávať ako...

Vege-keksíky

05.10.2011 12:45
Prísady: 9 hrnčekov celozrnej múky 1 hrnček droždia 1 PL soli 1 PL cesnaku 1 PL byliniek Postup: (ak chcete, je možné nahradiť 2 hrnčeky múky 1 hrnčekom nasekaných orieškov alebo semiačok a 1 hrnčekom ovsenej múky) Zmiešame suché prísady a pridáme približne 3 hrnčeky vody. Vymiesime na...

Domáci jogurt

05.10.2011 12:45
Príprava domáceho jogurt je tak nesmierne jednoduchá, že je až neuveriteľné, prečo si ho nepripravuje doma viac ľudí. Čo potrebujete: biely jogurt mliečko (akékoľvek, áno, vyjde aj z nízkotučného :)) lyžička cukru (alebo menej)   Mliečko zohrejeme akurát tak, že keď doňho strčíte...

Sušené mäso po domácky

05.10.2011 12:44
Prísady: cca. 1kg chudého mäsa (morčacina, kuracina,...) kvalitný papier na pečenie vééééľa času Toto je ofici recept: Postup: Maso nakrájame na malé, približne 1 cm veľké kocky. Tuk odrežieme. Kocky natesno uložíme vedľa seba na plech a...

Hydinové kosti - môžu byť nebezpečné?

05.10.2011 12:43
Asi by som sa špicatých kostí bála, ak by som začala kŕmiť surovým už dospelého psa, ktorý nikdy nebol navyknutý na normálnu stravu. Tam treba opatrne, žalúdok môže byť precitlivelý alebo lenivý a nemusí si s kosťami poradiť. Stehenné kuracie kosti ani zobáky aj tak nedávam. Je samozrejmosťou, že...

Prílohy alebo bez nich?

05.10.2011 12:43
Napriek niekoľkým dlhodobým pokusom o barfovanie na mäse a zelenine bez príloh sa mi osvedčilo podávať aj prílohy. Pri kŕmení čistým mäsom a kosťami sa psom stávalo, že mali kyselinu, občas zvracali, počas podávania príloh sa to nestáva. Za prílohu považujem akúkoľvek obilninu, vločky, krúpy,...

Výcvik, maškrty a BARF

05.10.2011 12:42
Výcvik, maškrty a BARF Ako už naznačuje samostatná rubrika Maškrty pre psy, svojim psíkom sa snažím v čo najväčšej miere maškrty na výcvik vyrábať doma. Všetky sú rýchle (okrem sušeného mäsa) a pohodlne sa nosia v taštičke. Surové maškrty podávam len doma, von si nosievam vždy varené alebo...
Záznamy: 31 - 40 zo 56
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>